[Loadstone] No signal problem

Przemysław Rogalski Rogalski at o2.pl
Tue Jan 23 00:08:52 GMT 2007


OK, thanks  for a piece of good advice:)
That should help
Regards
----- Wiadomość oryginalna ----- 
Od: "Ronan McGuirk" <ronan.mcguirk at vicsireland.org>
Do: "General discussion pertaining to the Loadstone GPS program" <loadstone at loadstone-gps.com>
Wysłano: 22 stycznia 2007 21:27
Temat: Re: [Loadstone] No signal problem


Przemyslaw,

I experienced a similar No Signal problem with a different GPS receiver, the
Holux slim 236.

I got good advice on this list and can confirm that my problem was caused by
me turning on the Holux GPS receiver in an area where there was a poor
satellite signal.  I found that once it said no signal at the start that it
did not want to get a signal.  If this happens it seems to be necessary to
switch the gps unit off with a switch or cold restart.  It is also necessary
to exit the Loadstone program.  I found that I should only switch the GPS
unit on again when I am sure that there will be a good signal.  After it is
switched on again, I need to wait for about 30 seconds before starting
Loadstone on the phone again.  At that stage it usually works fine, provided
I am in a good signal location.

Hope this helps.
Ronan
----- Original Message -----
From: "Przemysław Rogalski" <Rogalski at o2.pl>
To: "General discussion pertaining to the Loadstone GPS program"
<loadstone at loadstone-gps.com>
Sent: Monday, January 22, 2007 6:20 PM
Subject: [Loadstone] No signal problem


> Hi all!
> I have a strange problem with my Loadstone 0.65 installed on the Nokia
6680 with G-Space Gs-R238 BT receiver.
> Sometimes, having started Loadstone, I get the proper announcement "Signal
acquired: ex. 6 satellites" (and this information can be provided by
pressing 7), but if I try to move with joystick, Loadstone says "No signal
from ex. 10 seconds" and I can't Enter any new point by pressing # in
Navigation Mode.
> To solve this problem, I was trying to use Cold Start, Restart of BT
receiver or/and the phone, and something helped, but I''m not sure what it
was and what's the reason...
> Have you ever encountered such a strange situation?
> Regards!
> Przemyslaw
>
> _______________________________________________
> Loadstone mailing list
> Loadstone at loadstone-gps.com
> http://www.loadstone-gps.com/mailman/listinfo/loadstone
>
>
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.410 / Virus Database: 268.17.0/639 - Release Date: 18/01/2007
>
>

_______________________________________________
Loadstone mailing list
Loadstone at loadstone-gps.com
http://www.loadstone-gps.com/mailman/listinfo/loadstone




More information about the Loadstone mailing list